Waarom is een website belangrijk?

Een website is in dit digitale tijdperk een standaard onderdeel van een bedrijf. Maar waarom is een website zo belangrijk voor zowel grote als kleine bedrijven?

#1 Eerste indruk en imago

Een website is vaak het eerste contactpunt voor klanten met uw bedrijf. Daarom is het belangrijk om een professionele en vertrouwde eerste indruk te maken met uw website. Heeft u de laagste prijs, de beste service of bent u het snelst? Het is belangrijk dat de boodschap van uw bedrijf overkomt op de klant. Elvecta zorgt er voor dat de gebruikerservaring op de website van uw bedrijf optimaal is en uw boodschap op alle apparaten perfect wordt weergegeven. Daarnaast straalt persoonlijk beeldmateriaal op uw website vertrouwen uit naar uw bezoekers. Denk hierbij niet alleen aan een passend logo voor uw bedrijf, maar ook aan foto’s van uw bedrijf en werkzaamheden. Elvecta biedt zowel de mogelijkheid om een logo voor uw bedrijf te ontwerpen, als een fotografiepakket waarmee de identiteit en werkzaamheden van uw bedrijf in beeld worden gebracht.

#2 Diensten en producten aanbieden

Om potentiële klanten te overtuigen om tot aankoop over te gaan of contact op te nemen, is het belangrijk om klanten te informeren over de eigenschappen en voordelen van uw producten of diensten. Hierdoor kunnen uw klanten in één oogopslag zien wat u aanbiedt en of dit aansluit bij hun behoeftes.

#3 Reviews en portfolio

Een ruime meerderheid van de bezoekers van uw website kijkt naar de reviews van andere klanten en uw portfolio. U kunt zeggen dat uw bedrijf de beste service biedt, maar als klanten dit zeggen in reviews of zelf kunnen beoordelen in uw portfolio is het veel sterker. Er zijn verschillende manieren om reviews te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan reviews via Google, Facebook of reviews van een beoordelingswebsite. Reviews bestaan meestal uit tekst maar worden ook aangegeven in de vorm van een cijfer of sterren. Daarnaast worden al gerealiseerde projecten en opdrachten in uw portfolio opgenomen.

#4 Website 24/7 beschikbaar

Bezoekers kunnen uw website op elk moment van de dag bereiken en verkrijgen vaak zelf de informatie die zij zoeken zonder aanwezigheid van u of een medewerker. Vaak zijn bezoekers opzoek naar de basisgegevens van uw bedrijf zoals: openingstijden, contactgegevens, prijzen, diensten en producten. Als een bezoeker uw bedrijf opzoekt via Google kunnen deze gegevens direct getoond worden met behulp van een bedrijfsvermelding op Google.

#5 Aantrekken van nieuwe klanten

Wanneer iemand op zoek is naar een product, dienst of een oplossing voor een probleem gerelateerd aan uw bedrijf, zorgt Elvecta er met behulp van Search Engine Optimization (SEO) voor dat uw website gevonden kan worden. Potentiële klanten die uw bedrijf niet op het internet kunnen vinden slaan uw bedrijf over en zoeken verder.

#6 Extra communicatiemiddel

Zowel voor kleine als grote bedrijven is een website een communicatiemiddel richting (potentiële) klanten. Naast de basisinformatie over uw bedrijf op uw website, kunt u actuele informatie weergeven om bezoekers op de hoogte te stellen van het laatste nieuws, aanbiedingen of evenementen binnen uw bedrijf. Door uw website te combineren met social media kunt u nog gemakkelijker naar uw klanten communiceren. Bijvoorbeeld door het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina. Elvecta biedt de mogelijkheid om een Facebook bedrijfspagina zo voor uw bedrijf in te richten, dat deze naadloos aansluit bij uw website.

#7 Online reserveren/afspraak maken

U kunt uzelf en uw klanten veel tijd besparen door klanten de mogelijkheid te bieden om via uw website een afspraak in te plannen. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos, waardoor zowel u als uw klant hier gemak van zal hebben. Deze mogelijkheid is ideaal als u een salon heeft, maar ook als u op afspraak werkt in een andere branche. Elvecta biedt een online reserveringssysteem om dit te realiseren.

Ja, ik wil een website!

Waarom bij Elvecta?Neem contact op